Blog

e marion@marionfotografie.nl
t 06 57 250 204

Twitter LinkedIn

Blog

 

Tijd van komen en tijd van gaan

21-04-2021

Of zoals ze dat hier in het oosten zeggen: "Er is 'n tiet van kom'n en een tiet van goan, de tiet van goan is annekom'n"

Ja, de tijd van gaan is aangekomen. Ik, Léontine, woon sinds december 2020 niet meer in Brummen. Ik heb een tijdje zitten dubben wat ik met deze site zou doen. Opheffen of doorgeven. Hoewel ikzelf niet actief meer was op de site, vond ik het ook jammer om er mee te stoppen. 

Ik vond collega Marion Verhaaf uit Brummen die graag deze site wil overnemen. Zij is geboren en getogen Brummense, dus kan vast nog veel meer moois laten zien en wie weet wel vertellen. 

Onstaansgeschiedenis

Toen ik met deze site begon was dat voor mij de start van een nieuwe carriere, fotografie. Deze veranderde toen ik verder ging als Monumentenfotograaf. Maar ik woonde totaal 16 jaar in de gemeente Brummen en het dorp en de gemeente had vanaf dag één mijn hart gestolen. Mijn jongste kind is er geboren en ik heb er altijd met plezier gewoond. Voor mij is het nu tijd verder te gaan met mijn nieuwe koers op een andere plek. 

Maar zoals iemand mij recentelijk vertelde, ik was een goede ambassadeur van de gemeente. Maar nu ik er niet meer woon past dat toch niet meer. Daarom ben ik blij dat deze site blijft bestaan. Hij hoort bij Brummen en hoeft niet mee te verhuizen. 

Ik wens Marion veel plezier en succes met deze site! 

Mocht je willen zien wat ik nu doe. Kijk dan op Monumentenfotograaf.nl. Ook via verschillende sociale media ben ik te volgen, daarvoor hoef je eigenlijk alleen maar te zoeken op monumentenfoto of monumentenfotograaf. Dan kom je vanzelf bij mij.

Het ga jullie goed! 

 

Leontine Lamers Monumentenfotograaf

 

Er zijn 2 reacties   Bekijk   Reageer

Reacties

Mooiste plekje 2013

31-12-2013

Hmm, veel schrijf ik niet (meer) aan dit blog als ik zo eens de lijn doorkijk.. Maar goed, dat geeft niet, uiteindelijk ben ik fotograaf, niet? Afgelopen jaar is er veel gebeurd, afgestudeerd aan de fotovakschool, regelmatig op beurzen gestaan om mijn naam als 'monumenten fotograaf'  op de kaart te zetten, het gemeentehuis van Brummen werd geopend en kon ik een project van 1,5 jaar aflsuiten. Daarnaast ook nog een verbouwing op mijn eigen #mooisteplekje. We zijn nog niet klaar, maar schiet op. Wat een licht en ruimte kregen we door 2 dakkapellen te plaatsten op het dak!

Uiteindelijk heb ik vooral hele mooie plekken gefotografeerd. Weinig landschappen, maar mooie monumenten in de gemeente Brummen. Dit resulteerde in het prachtige boek 'Een kijkje achter de deur van...' wat te koop is bij verschillende boekwinkels in de regio. (En op de website www.monumenten-boek.nl). Leuk om samen te werken met schrijfster Marguerite Tuijn, een hele goede ervaring trouwens.. Dat smaakt naar meer en wie weet al in 2014..

En als je dan vraagt, wat was mijn mooiste plekje in 2013.. dan was het deze. Een minder zonnige ochtend dan ik wilde, maar het boek moest af, dus ik ging toch. Ik had de camera al klaar gezet voor het geval op ening moment de zon weer door zou komen. Ik ben niet zo kerkelijk, maar toen de zon doorkwam.. het was alsof God er zelf de hand in had gehad! Precies daar de zon waar ik hem het liefste wilde! Dankzij de apparatuur die ik afgelopen jaar kocht, kon ik er zelfs een staande panorama van maakte. Een wereld ging voor me open.. letterlijk :-)

Ik wens jullie alleen een mooi, gezond en vooral vruchtbaar 2014 voor alle plannen die nog niet uitgevoerd, maar die wel 'geboren' moeten worden!

 

 

 

Er zijn 0 reacties  

Reacties

Beeldbank

17-05-2013

Afgelopen  jaar kreeg ik vaak de opmerking: 'je maakt prachtige foto's van gebouwen en monumenten, maar wat heeft dit met Brummen te maken? Doe je alleen Brummense monumenten?' Nee, het ging mij om mooie plekken....

Afgelopen jaar kreeg ik ook verschillende verzoeken voor foto's aan de muur of websites van mooie plekken van Brummen... 

En toen viel het kwartje! Twee sites, een over monumenten en een site over mooie plekken in Brummen. Die is er nu! Een soort van beeldbank met verschillende plekken die op dit moment in mijn archief zitten. Nu zijn de foto's voor iedereen te zien. En als je er een aan de muur wilt hoef ik niet mijn archief weer door te spitten. De hoogtepunten staan nu openbaar.

Overigens heb ik van veel van deze foto's ook ansichtkaarten. Een deel van de collectie is te koop bij Solluna in Brummen. Je kunt ze ook bij mij bestellen.

Veel kijk plezier!

Oh ja, en er komt wel een speciaal boek over monumenten in Brummen. Daar is een hele site over: Monumenten-boek. Op deze site staan de verhalen die in het boek komen uitgebreider te lezen. En is het boek nu al te bestellen! Als je het boek via de site voor 10 november besteld, krijg je €3, korting. Vul dan wel de krtingscode in die in de beschrijving staat!

Er zijn 0 reacties  

Reacties

 mooisteplekje 2012

30-12-2012

Van de week kreeg ik de vraag... wat is het Mooiste Plekje van Brummen 2012.. Goede vraag, daar heb ik even over nagedacht.

Op het moment van schrijven staat de IJssel weer hoog. Ik hoef nu de weg maar over te steken, dijk op te lopen en ik sta aan het water... De uiterwaarden zitten bomvol.

Begin dit jaar hadden we ook hoog water, toen het water aan het zakken was kregen we een flinke koungolf.. Er werd serieus over een elfstedentocht gesproken..

Maar goed, de uiterwarden waren ijsbanen geworden, en op een mooie ochtend, de kinderen net op school, ben ik naar de Hank gegaan, een mooie plek aan de IJssel waar gevist mag worden. Daar maakte ik deze foto. Voor mij het mooiste plekje van 2012.

 

Ik wens jullie alle goeds voor 2013. Voor mij staan er al weer hele mooie dingen op de agenda, ik sta in de startblokken om met die projecten aan de slag te gaan. Later meer!

Er zijn 1 reactie   Bekijk   Reageer

Reactie

Fotoboek monumenten (1)

01-10-2012

Gemeente Brummen heeft veel monumenten, zowel grote als kleine. Allemaal bijzondere gebouwen. Veel van deze monumenten liggen verborgen, achter hekken, hagen of stil weggetje. Vorige week heb ik mensen een brief gestuurd die aangeloten zijn bij de Vereninging Bewoond Bewaard en hen gevraagd of zij deel willen nemen aan een boek over deze monumenten. Deze huizen wil ik bundelen in een boek en daarin en niet alleen de grote, maar ook (juist) de kleine laten zien. Ik ben nieuwsgierig wat er achter die deuren zit, wat dat huis, gebouw, kerk, monument maakt. Daarom gaan de foto's begeleid worden met een stukje tekst. In de foto's zijn vooral de sfeer en de details te zien.

Heeft u belangstelling voor dit boek, dan kunt u zich nu via mail inschrijven. 

Er zijn 2 reacties   Bekijk   Reageer

Reacties

Gedicht van @alletijden

07-09-2012

Mijn meer dan 1000 volgers weten dat ik een fantiek twitteraar ben. Via deze weg krijg ik onder andere mooie plekken uit de gemeente Brummen door. Bijzonder vond ik het gedichtje dat Cor  (@alletijden) voor mij schreef nadat hij mijn website gezien had:

 

Het mooiste plekje':'tis bijzonder beleven! heb je even? e e n momentje tijd, zie het werk van Leontine: betovering een feit!

Dank je Cor! Hoewel ik van de beelden ben, kan ik mooie woorden (ook) erg waarderen!

 

Er zijn 0 reacties  

Reacties

Mooiste plekje volgens @sandraheijink

17-08-2012

Volgens Sandra is het mooiste plekje van Brummen het Leusveld, en dan met name een open plek achter het pand het Leusveld. Nu weet ik niet helemaal zeker of ik precies het goede plekje gevonden heb, maar mooi is het er wel!

En vooral fijn is dat er een heerlijk bankje staat om van dat alles te genieten!

Heb jij ook een mooiste plekje van Brummen, laat het mij weten, ik ga er graag heen. Ik vertel alleen niet wanneer....

Er zijn 0 reacties  

Reacties

Mooiste plekje volgens Jan Schimmel

08-06-2012

Volgens Jan Schimmel (@jan_massage) van Calantha Wellness is Het Mooiste Plekje van Brummen huize Het Malster.

Op de kaart moest ik kijken waar het lag, en inderdaad, het is prachtig. Het is een stukje Brummen in een klein hoekje, net binnen de bebouwde kom. Als je er niet hoeft te zijn, kom je er niet. 

Ik had net geen lef genoeg om op het erf te gaan kijken, vanaf de weg ziet het er zo uit:

Een klein stukje verderop, aan de overkant van de weg, is nog een ander mooi plekje zag ik, een mooie boomgaard! 

Dankzij Jan weer een mooi stukje Brummen leren kennen. Dank je Jan!

Weet jij ook een mooi plekje van Brummen? Laat het mij weten via mail of twitter!

Er zijn 0 reacties  

Reacties

Mooiste plekje volgens Simone Arendse

15-02-2012

Hoewel de sneeuw nu weg is, toch een wintersplaatje van een bekende plek in Brummen: de pont

Pont Brummen Foto Leontine van Geffen-Lamers

Volgens Simone Arendse (@podoarendse) is als je je hier omdraait de mooiste plek van Brummen. 

De ruime blik, met helder weer zicht op Zutphen. Een heerlijke plek om te zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat ze gelijk heeft.

Het mooiste moment op deze plek was voor mij toen ik hoogzwanger was van mijn jongste. Een mooie nazomerdag in oktober. Ik zat hier met een boek en een broodje, te genieten van zon,  rust en omgeving. Drie dagen later was de rust voorbij. Toen had ik een prachtige knul in mijn armen. Maar dat is weer een heel ander verhaal...

Er zijn 1 reactie   Bekijk   Reageer

Reactie

Nog eentje dan..

31-12-2011

Terwijl man nog appelflappen staat te bakken, zoon een oliebol snoept en de top 2000 zijn laatste, inmiddels afgezaagde, deunen laat horen schrijf ik een laatste blog van dit jaar. 

Het was een mooi jaar, mijn eerste 'volle' jaar als fotograaf, het jaar om de eerste stappen te zetten om voor dat woord 'fotograaf' het woord 'vak' te krijgen. Naast werk en de kinderen ook studeren dus. 

En ik vind het geweldig, ik geniet met volle teugen, van mijn werk, de kinderen en alles wat ik op school leer. 

Als klap op de vuurpijl zijn we verhuisd, 2012 luiden we in, in ons nieuwe huis, ons Mooiste Plekje van Brummen. Mensen vragen regelmatig aan mij of ik al gewend ben.. Dit is een huis, een plek waar ik niet hoefde te wennen. Ik stapte naar binnen en wist dat het goed was. We wonen hier nog maar 3 weken en het voelt als 3 jaar (al hoop ik dat over 3 jaar die verhuisdozen toch écht leeg zijn :-) ). Vanmiddag sprak ik mijn nieuwe achterbuurman. 'Kijk  toch wat een uitzicht' zei hij. 'Als je hier eenmaal woont wil je nooit meer weg'. En zo is het. Mij  krijg je hier voorlopig niet meer weg!

En om toch nog even achterom te kijken, wat was de mooiste foto van 2011, lastig uiteraard.. ik denk deze...

Fotograaf Leontine van Geffen-Lamers

Een bijzonder moment omdat ik vrij rond mocht lopen in het huis waar de naam: Het Mooiste Plekje van Brummen eigenlijk op gebaseerd is. Wonen zal ik er niet, maar een prachtig huis is het. En het geeft gelijk aan waar ik mij het komende jaar meer op wil richten: achitectuur en bouwprocessen. Prachtig om te zien, Ik ben beniewd wat het nieuwe jaar gaat brengen.

Ik wens jullie het allerbeste in het nieuwe jaar en ik hoop dat jullie net zoals ik kan genieten van de plek waar je woont, waar je je fijn en veilig voelt! Proost! 

 

Er zijn 0 reacties  

Reacties